Turpakke
Turpakke
Noe av det jeg setter mest pris på når det gjelder matlaging, er å lage mat over bålglørne. Det gir gode opplevelser og herlige smaker. Bålet skaper magisk stemning og skaper aktivitet. Være ute. Lykke! Hva mere kan man ønske seg? Nå er det mange fine råstoffer å velge i. Lokal mat. Kortreist mat. Vidunderlige smaker. Jeg anbefaler denne turpakken!
Turpakke
Dette trenger du per person:
Ca 150 gram kjøtt
litt bacon
Velg av følgende ingredienser eller bruk de du har tilgjengelig!:
Aromasopp skåret i skiver
Champinjong skåret i skiver
purreløk skåret i skiver
sjalottløk
Vanlig gul løk
hvitløk
gulrot
rødbeter
sukkererter
sellerirot
asparges
poteter
ost
Smør til steking
Tykk aluminiumsfolie
saus:
Creme fraiche
Soltørket tomat
basilikum
salt
pepper
Slik gjør du:
Fres oppskåret kjøtt og bacon i ei panne. Legg ønskede oppskårne grønnsaker på dobbel aluminiumsfolie. Smør folien på forhånd med olje eller smør der grønnsakene skal ligge. På denne måten har det ikke så lett for å sette seg fast.
Saus:
Bland sammen Creme fraîche, soltørkede tomater, basilikum, salt og pepper. Ha 1 spiseskje på toppen i hver pakke.
Legg kjøtt og bacon øverst. Bruk enten saus eller kryddersmør på toppen i hver pakke, Hvis det er noen som ikke kan spise melkeprodukter, kan olje med krydderurter brukes. Brett så folien sammen til en flat pakke. Legges i bålglørne i ca. 12- 15 minutter. Du kan også legge en slik turpakke i stekeovnen og varme den der!