Kirstens geitramsfromasj

Geitramsfromasj. Foto Arne Nohr

Geitramsfromasj. Foto Arne Nohr

Jeg blir bare mere og mere glad i geitrams. Hedmarks fylkesblomst er vakker å se på, og den smaker fantastisk på mange forskjellige måter. I dag byr jeg på geitramsfromasj. Den er laget på basis av konsentrert geitramssaft. Se oppskrift på geitramssaft her på kirstenwinge.no.

Geitramsfromasj (4 personer)

2 dl geitramssaft

4 dl kremfløte

litt sukker til kremvispingen

8 gelatinplater

Litt apsikat til pynt

 

Legg gelatinplatene i bløt 3-4 minutter. Klem ut vannet. Varm dem forsiktig opp mens du rører. Bland den smaltede gelatin sammen geitramssaften. Rør mens du blander. Visp kremfløten stiv, og tilsett halvparten i geitramssafta. Bland sammen, og tilsett resten av kremen. Bland godt, før du har massen i porsjonsglass. La fromasjen stå kjølig ca 3 timer før den er klar til servering. Pyntes med for eksempel syltet appelsinskall (apsikat) og friske geitramsblomster. Denne fromasjen har en herlig og syrlig smak som bare må oppleves. En liten sommersmak av Hedmark…..

Du har kanskje også lyst til å lese...