Softis/is i snøen

Is i snøen. Foto Arne Nohr

Softis/is i snøen

Det er både godt og spennende å lage softis/is i snøen. Det er også en fin aktivitet der alle kan delta!

Dette trenger du til 2 personer:

2 dl kremfløte

2 ss sukker

Litt vaniljesukker

1 boks med lokk som rommer ½ liter

1 bøtte med lokk som rommer 5 liter

1.5 dl salt

Snø

Rørte bær med sukker eller friske bær til pynt

Slik gjør du:

Ha fløte, sukker og vaniljesukker i den lille bollen, og sett på lokket. Fyll bøtta halvveis med snø, og strø salt over snøen. Sett den lille bollen i snøen, og fyll bøtta helt opp med snø. Sett lokk på bøtta. Da er det tid for å starte å riste bøtta. Rist kraftig i cirka 10 minutter, og bytt gjerne på med å riste. Du avgjør hvordan du vil ha isen, om du ønsker softis eller vanlig is. Sjekk konsistensen etter en stund om den er slik du ønsker. Rist forsiktig på den lille bollen, så kjenner du fort om den er ferdig. Fortsett ristingen hvis isen ikke er ferdig, og ha gjerne på litt mer snø i bøtta.

Når isen er ferdig, has den i en skål eller en kopp før du har på bær.

Tips: Hvis du ikke har bolle og bøtte tilgjengelig, kan du bruke plastposer. Bruk en solid plastpose som fylles med luft etter at ingrediensene er hatt i. Sett denne posen i en større plastpose (plast bærenett) som fylles med snø og salt. Begge posene må være tette. Da går du frem på samme måte som beskrevet over.

 

Tips: Fløte kan oppbevares i en termoflaske, slik at fløten holder seg kjølig i opptil ett døgn.

Tips: Har du ikke snø, kan isbiter eller knust is brukes.

Oppskriften er hentet fra boka «Turmat».

Du har kanskje også lyst til å lese...