Toscakake i liten langpanne
Toscakake i liten langpanne
Toscakake i liten langpanne gir deilige biter som ser delikate og fristende ut, og som har denne herlige glasuren som smelter i munnen. Kaken er svært holdbar, men kan også fryses ned for å nytes ved en senere anledning.
Les hele oppskriften før du starter.
Dette trenger du:
Kake
130 gram smør
3/4 dl melk
3 egg – middels store
180 gram sukker
160 gram hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss vaniljesukker (gjerne med ekte vanilje i)
Smelt smøret, og tilsett melk. Sett dette til side.
Visp egg og sukker til eggedosis.
Bland mel, bakepulver og vaniljesukker, og ha dette i eggedosisen. Tilsett smør/melkblandingen, og bland sammen til en jevn deig. Ikke rør for mye.
Ha deigen i formen (størrelse cirka 26 x39 centimeter), som på forhånd er kledd med bakepapir.
Kaken steikes nederst i ovnen ved 175 grader i 12 minutter.
Glasur
200 gram smør
180 gram sukker
40 gram hvetemel
2 ss melk
1/2 kryddermål salt
400 gram hakkete mandler
Smelt smøret i en kasserolle, og bland i sukker, salt og hvetemel. Rør sammen, og tilsett melk.
Tilsett de hakkete mandlene, og rør blandingen godt sammen mens platen står på lav temperatur. Rør i blandingen til den tykner. Pass på at den ikke brennes i bunnen.
Når kaken har stekt i 12 minutter, tas den ut av steikeovnen. Ha glasuren over hele overflaten på kaken. Bruk gjerne en skje eller tresleiv til dette.
Sett kaken inn i øvre del av steikeovnen, og la den steike videre i cirka 15-20 minutter ved 175 grader, til overflaten er gyllenbrun. Pass på at ikke overflaten blir brent.
Avkjøl toscakaken, og skjær den i romslige biter.
Da er det bare å nyte!