Pitabrød

Pitabrød. Foto Esten Borgos

Pitabrød

Pitabrød kan du bake selv. Det er lettvint å lage disse smakfulle brødene, og du trenger ikke mange ingredienser. Det smaker ekstra godt med hjemmelaget bakst!

Her er oppskriften:

4.5 dl vann

25 gram gjær (fersk gjær eller tørrgjær)

1 ss olje (rapsolje eller annen nøytral olje)

½ ts salt

10-11 dl hvetemel

 

Rør gjær ut i lunkent vann. Ha i de øvrige ingrediensene, og elt deigen godt. La den deretter heve i en time mens den er tildekket. Kjevle så ut deigen til 1 cm tykkelse, og stikk ut rundinger med en liten bolle slik at pitabrødene får den størrelsen du ønsker. La disse stå og heve tildekket i en time. Pitabrødene stekes ved 250 grader midt i ovnen i 8-10 minutter. Brødet egner seg godt til frysing.

Pitabrød kan fylles med det du ønsker. Det kan være viltkjøtt, storfekjøtt, lammekjøtt, fugl, kokt skinke, grønnsaker eller det du ønsker. Brødene kan også nytes til gryterett eller suppe.

Hvis du ønsker, kan 2-3 desiliter hvetemel erstattes med sammalt hvete.

Du har kanskje også lyst til å lese...