Sitronkake
Sitronkake
Dette er oppskrift på en kjent kake som kalles lemonies, lemonblondies, sitronbrownies eller lemonbrownies. Jeg kaller den sitronkake fordi jeg baker den i en rund form, og skjærer kakestykker av den. Kaken kan bakes i en liten langpanne, men da må du doble oppskriften. Da kan du dele den i firkanter. Kaken er utrolig smakfull og saftig.
Dette trenger du til en kakeform med diameter 24 centimeter:
2 egg
1 3/4 dl sukker
1 ss revet sitronskall
90 gram smeltet smør
2 ss friskpresset sitronsaft
1 ts vaniljesukker med ekte vanilje
2 dl hvetemel
1/4 ts flaksalt
Visp egg og sukker til eggedosis.
Vask sitronen før du bruker et fint rivjern til å rive litt av det gule sitronskallet.
Tilsett revet sitronskall, sitronsaft, smeltet smør, vaniljesukker, flaksalt og hvetemel i eggedosisen. Bland sammen til en jevn deig.
Hell deigen i en smurt form (diameter 24 centimeter).
Kaken steikes midt i ovnen ved 175 grader i cirka 20 minutter. Avkjøl kaken i formen, før du har på melisglasur.
Melisglasur:
2.5 dl melis
10 dråper sitronessens
vann slik at glasuren blir passe tykk
Rør sammen melis, vann og sitrondråper, og fordel dette over kaken mens den er i formen. La melisglasuren størkne helt før du skjærer av kaken.