Mjødurteddik

Mjødurt. Foto Arne Nohr

Mjødurteddik

Mjødurteddik er et av produktene som mjødurtblomster kan brukes til. Den karakteristiske mandelduften som blomstene har er det all grunn til å ta vare på. Utgangspunktet for mjødurteddik er friske mjødurtblomster og hvitvinseddik.

Ta et  glass eller fin flaske og fyll det med små «klaser» av mjødurtblomster til de når omtrent 2/3 opp i glasset. Hell på hvitvinseddik til det dekker over blomstene. Vend på glasset av og til. La dette stå og godgjøre seg på et svalt sted 6-8 uker. Hvitvinseddiken vil få litt farge av mjødurtblomstene. Du kan selv velge om du ønsker å fjerne blomstene, eller la dem være i glasset eller flaska. Aromaen og smaken blir sterkere jo lengre blomstene er der. Ta av lokket og kjenn på lukten innimellom, slik at du får den smaken du ønsker.

Dette er eddik som er fin å bruke på salat og i dressinger. Den kan også brukes når du baker Pavlova. Da kan du bruke mjødurteddik i stedet for hvitvinseddik.

Denne eddiken har lang holdbarhet.

Se også andre oppskrifter med mjødurt her på min hjemmeside: kirstenwinge.no

 

Du har kanskje også lyst til å lese...