Pultostpai

Pultostpai. Foto Arne Nohr

Pultostpai. Foto Arne Nohr

Pultostpai

Pultostpai. Foto Arne Nohr

Pultostpai. Foto Arne Nohr

Et lite måltid eller tilbehør til et måltid. Sammen med litt salat eller speket kjøtt blir dette som å komme nært himmelen. Pultostpai er ingen ny oppfinnelse, men jeg velger likevel å presentere min variant. I dag har jeg brukt pultost produsert i Trysil, men det finnes mange småskalaprodusenter som lager pultost. Bruk den pultosten som er nær deg, eller bruk din egen favorittpultost.

Dette trenger du til en pai: 6-8 personer

Paideig:

125 gram romtemperert smør

150 gram hvetemel

1 ss vann

Smuldre smør og mel, og tilsett vann. Bruk gjerne hendene til dette.  Sett deigen på et kjølig sted i cirka en time. Kjevle ut deigen, og ha den over i en paiform som er smurt på forhånd. Du kan også bruke springform.

Prikk deigen, og forstek bunnen ved 180 grader til den er gylden. Hvis du ønsker, kan du legge tørkede erter på deigen, slik at paibunnen beholder fasongen bedre.

Fyll:

3 egg

1 dl fløte

1 dl melk

175 gram pultost

1 ts salt

1/2 purreløk

1/2 rødløk

Bland egg, fløte, melk og salt, og rør inn pultosten. Skjær purreløk i ringer og rødløk i skiver, og ha dette i blandingen. Hell dette i den forstekte paibunnen.

Pultostpaien steikes ved 160 grader midt i ovnen i 30-35 minutter, til paifyllet har stivnet.

Serveres lunken eller kald.

Godt måltid!

Du har kanskje også lyst til å lese...