Gnocchi à la Kirsten

Gnocchi à la Kirsten. Foto Arne Nohr

Gnocchi à la Kirsten. Foto Arne Nohr

Gnocchi a la Kirsten

(Uttales njåkki)

Av alle matretter du aldri har laget, synes jeg denne skal bli den første du skal ta fatt på. Oppskriften er enkel, tillagingen er rask og det lykkes hver gang. Du kommer til å elske smaken! Gode, og helst lokale, råstoffer er min forutsetning for herlige retter. Du kan selv velge hvordan potetsort du vil bruke i denne retten.

Denne potetretten står godt for seg selv med krydder, ost og litt frisk salat. Den er også perfekt sammen med spekemat eller grillet kjøtt.

 

Dette trenger du til 4 personer:

10-12 Mandelpoteter

35 gram hvetemel

25 gram geitost eller annen hvit ost

1 eggeplomme

salt

 

olivenolje

smør til steiking

rosmarin

revet ost

 

Vask potetene og kok/trekk dem i saltet vann med skallet på i cirka 15 minutter. Fjern skallet etter koking, og mos potetene med en potetstapper.

Tilsett hvetemel, ost, eggeplomme og salt, og bland alt sammen. Deigen eltes godt sammen med hendene, og rulles ut til to pølser som er cirka 2 cm i diameter.

Del pølsene i cirka 3 cm lange biter.

Kok opp vann tilsatt salt, og la bitene trekke til de flyter opp.

Ta dem opp, og legg dem i et fat med litt olivenolje.

Stek bitene herlig gyldenbrune i ei steikepanne med smør.

Riv ost og strø på rosmarin før servering.

 

 

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...