Mjødurtpudding med blåbærkrem (Vettekrem)

Mjødurtpudding med blåbærkrem. Foto Arne Nohr

Mjødurtpudding med blåbærkrem. Foto Arne Nohr

Mjødurtpudding med blåbærkrem (vettekrem)

Skogen har så mange gode smaker å by på. Mjødurt er en av mine favoritter. I dag byr jeg på mjødurtpudding med blåbærkrem (vettekrem).

Dette er dessert til 4-6 personer.

2.5 dl fløte

2.5 dl tjukkmjølk

100 gram sukker

3 gelatinplater

6 gram friske mjødurtblomster (ca 3/4 dl)

Bløtlegg gelatinplatene 5-10 minutter. Kok opp fløte, sukker og mjødurtblomster langsomt mens du hele tiden rører i kasserollen slik at det ikke brenner seg i bunnen eller setter seg fast. Sil av mjødurtblomstene. Tilsett oppbløtte gelatinplater til den varme fløteblandingen, og rør slik at disse løser seg opp.  La blandingen avkjøles litt før du tilsetter tjukkmjølk. Bland alt slik at du får en jevn og fin masse. Helles på dessertglass som fylles til ca 2/3 i glasset. Avkjøl i kjøleskap.

Rett før servering lager du blåbærkremen (vettekrem) som legges øverst i glasset. Pynt med mynte eller sitronmelisse øverst.

Vettekrem

3 dl friske og nyplukkede blåbær

125 gram sukker

1 eggehvite

Det er aller best med nyplukkede blåbær, men du kan også bruke bær som har vært innom fryseren. La bærene være halvtinte før du bruker dem. Bland alt i en bolle og visp  med mixmaster eller lignende slik at du får en skummende, luftig, blå og glatt masse.

Oppskriften er hentet fra «Den store høsteboka».

Du har kanskje også lyst til å lese...