Rakfisksalat med akevittdressing

Rakfisksalat med akevittdressing. Foto Arne Nohr

Rakfisksalat med akevittdressing. Foto Arne Nohr

Rakfisksalat med akevittdressing

Nå er det  tid for rakfisk. Den tradisjonelle måten å spise rakfisk på er god, men av og til gjør det seg med en ny vri.  Prøv denne rakfisksalaten med akevittdressing! Enten som en forrett eller som et lite måltid. Min faste prøvesmaker sa at «Denne er godkjent med god margin».  Selv er jeg ikke direkte uenig!

 

 

Rakfisksalat til 4 personer:

200 gram rakfiskfilét

1/2 rødløk

1/4 purreløk

2 kokte mandelpoteter

1 liten kokt søtpotet

2 skiver syltede rødbeter

3-4 reddiker

salat (Jeg bruker en blanding av Isberg, ruccula, frisée og raddichio rosso)

2 kokte egg

1 dl kokt bulgur

Vask salat og tørk den. Legg salaten på tallerkener. Del kokte poteter og søtpotet i små terninger. Pass på så disse ikke er for mye kokt. De smaker best når de er nykokte. Legg potetterningene over salaten. Skjær rødløk og purreløk i tynne skiver. Skjær rødbeter i små terninger. Ha dette over salaten. Legg kokt og avkjølt bulgur over salaten. Legg skiver av reddiker og eggbåter øverst, før du legger rakfiskbitene på toppen. Ta på litt dressing rundt rakfisksalaten på tallerkenene.

Akevittdressing

3 ss majones

3 ss ketsjup

1 ss nøytral olje

2 ss akevitt

litt pepper

litt salt

Bland alle ingrediensene, og sett dressingen kjølig før den skal serveres. Det er fint at smaken får satt seg i denne dressingen.

Et glass øl og litt akevitt smaker godt til denne retten.

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...