Klementinfromasj

Fromasj. Foto Arne Nohr

Klementinfromasj

Klementinfromasj er en herlig dessert som lages av klementiner, fløte, eggedosis og gelatin. Dette er en herlig og frisk dessert med god klementinsmak. Fromasjen kan nytes som den er. Den kan også serveres med klementinfileter, og toppes med litt finhakket sjokolade.

Dette trenger du til 6-8 personer:

4 egg (middels store)

1 dl sukker

3 dl kremfløte (pluss litt sukker til visping)

7 gelatinplater

1/2 dl kokende vann

4 klementiner

Start med å vispe eggedosis av egg og sukker. Visp krem av fløten og litt sukker. Bland forsiktig sammen eggedosis og vispet krem.

Bruk et rivjern og riv litt av skallet (kun det gule) av to klementiner. Del klementinene i to, og press ut saften. Bland saften forsiktig inn i eggedosis/kremblandingen.

Legg gelatinplatene i bløt i 4-5 minutter. Klem av vannet, og løs opp gelatinplatene i en liten mengde varmt vann. Ta litt av klementin/eggedosis/kremblandingen og bland dette sammen med smeltet gelatin, før det helles tilbake og blandes med resten.

Hell massen i en serveringsbolle eller porsjonsglass. Sett klementinfromasjen kjølig i 2-3 timer før den er klar for å nytes.

Du kan bruke laktosefri fløte til denne desserten.

Da er det bare å nyte denne friske klementinfromasjen!

Du har kanskje også lyst til å lese...