Molteostekake
Molteostekake
Molteostekake er ostekake med molter og moltegelelokk. Denne kan anbefales på det varmeste.
Dette trenger du:
Bunn:
1 pakke Kornmo-kjeks
150 gram smør
1 ts kanel
Slik gjør du:
Smelt smøret. Knus kjeksene, og tilsett kanel. Bland i det smeltede smøret. Ha dette i en rund form (springform) med diameter 24 – 26 centimeter. Sett denne i kjøleskap.
Moltesaus:
Dette trenger du:
800 gram molter
200 gram sukker
8 dl vann
Slik gjør du:
Kok opp molter, sukker og vann. La blandingen trekke til moltene har mistet fargen. Sil av moltesafta, og press litt på moltene med ei skje slik at du får ut så mye saft som mulig.
Fyll:
Dette trenger du:
2 esker kremost naturell
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 dl rømme
1.5 dl lettrømme
2.5 dl fløte
2.5 dl moltesaus
8 gelatinplater
Slik gjør du:
Rør sammen kremost, melis og vaniljesukker. Tilsett rømme og lettrømme. Visp krem av kremfløten, og bland dette forsiktig sammen med det øvrige. Legg gelatinplatene i bløt i cirka 3 minutter før overflødig væske klemmes ut. Bruk en liten mengde vann for å løse opp gelatinplatene i en kjele. Tilsett kald moltesaus til gelatinen mens du hele tiden rører slik at det blandes godt. Bland dette med osteblandingen slik at du får en homogen masse. Hell massen på kakebunnen i formen, før kaken settes kjølig.
Moltegelélokk:
Dette trenger du:
5 dl moltesaft
8 gelatinplater
Slik gjør du:
Varm forsiktig opp moltesausen. Bløtlegg gelatinplatene i cirka 3 minutter, før overflødig væske klemmes ut. Løs opp gelatinplatene i moltesafta, og rør slik at de blandes godt. Avkjøl til romtemperatur før geléen helles forsiktig på ostekaken. Avkjøles cirka to timer til gelélokket har stivnet.
Molteostekake er hentet fra boka «Moltetur».