Kirstens adventssmaker 13. desember

Rødbetsalat. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmak 13. desember: Rødbetsalat

Nå når vi skal hygge oss med god mat i tiden som kommer, anbefaler jeg denne rødbetsalaten. Den passer fint på et koldtbord nå mot jul, eller som tilbehør til julefrokosten.

Dette er en salat som er et alternativ til syltede rødbeter. Den smaker godt sammen med elgrull, lammerull, steik  eller kokt tunge for å nevne noen bruksområder.

 

Rødbetsalat

¼ kilo syltede rødbeter på glass

1 eple – gjerne norsk

1 liten sjalottløk

½ ts sukker

½ ts salt

litt pepper

4 ss fløte

1 ts Slottsennep

Del rødbeter, epler og løk i små biter. Bland fløte og sennep, og spe evt. med litt lake. Smak til med salt, sukker og pepper. Pynt med eplebåter.

Du har kanskje også lyst til å lese...