Kirstens adventssmaker 12. desember

Honningmuffins. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmaker 12. desember: Honningmuffins

Det er så mye som er godt nå i adventstiden. I dag byr jeg på honningmuffins. Disse er inspirert av oppskriften på honningkake fra tanta til Siri – Signe Jarandsen.

Dette trenger du til 8 store honningmuffins:

2 eggeplommer

1 eggehvite

60 gram sukker

65 gram honning

1/4 ts malt nellik

En knivsodd malt sort pepper

En knivsodd malt ingefær

125 gram hvetemel

1/4 ts hornsalt/hjortetakksalt

1 ss finhakket mandarinskall/klementinskall

1 stivpisket eggehvite

Visp eggedosis av eggeplommer, en eggehvite og sukker. Tilsett honning, krydder, hornsalt og hvetemel, og bland dette. Vask skallet på mandarinen/klementinen før du bruker det. Skallet skal finhakkes, før det tilsettes deigen. Helt til slutt tilsetter du en stivpisket eggehvite, som røres forsiktig inn.

Bruk store muffinsformer, og smør gjerne bunnen i disse før deigen helles i. Fyll formene halvt opp med deig. På grunn av hornsalt vil disse heve godt.

Honningmuffins steikes midt i ovnen ved 165 grader i 20-25 minutter.

Disse honningmuffinsene trenger ikke noe glasur eller krem. Nyt dem slik som de er sammen med en kopp te, kaffe eller tyttebærgløgg.

Du har kanskje også lyst til å lese...