Kirstens adventssmaker 10. desember

Viltkaker. Foto Arne Nohr

Kirstens adventssmaker 10. desember: Rådyrkaker

Rådyrkjøtt er en unik råvare. Selv om et rådyrslakt er lite i forhold til et elgslakt, blir det likevel litt kjøtt som kan males. Jeg synes dette malte kjøttet kan brukes til rådyrkaker. Disse er saftige, fine i konsistensen og smakfulle. Jeg synes dette er en fin adventssmak.

Hvis du ikke har rådyrkjøtt, kan du bruke kjøtt fra elg, hjort eller rein.

Dette trenger du til 4 personer:
½ kilo malt rådyrkjøtt
1 ts salt
½ ts pepper – gjerne hvit nymalt
litt rosmarin
litt timian
1 ss strøkavring
1 ss potetmel
1 egg
½ revet løk
ca. 1 ½ dl melk
smør til steiking
Bland malt kjøtt og salt. Tilsett krydder, strøkavring og
potetmel. Bland i egg og revet løk, og spe med melk til
farsen får en smidig konsistens. Steik i steikepanne på
middels sterk varme. Pass på at kakene er gjennomstekte.

Du har kanskje også lyst til å lese...