Rosenkåltimbal
Rosenkåltimbal
Rosenkåltimbal er herlig og spennende tilbehør til rype, skogsfugl og hjortevilt. Denne fargerike og smakfulle timbalen består av blant annet rosenkål, sopp, bacon og sjalottløk. Dette er smaker som passer sammen, og som kompletterer et godt måltid. Det kan også være et lite måltid i seg selv.
Dette trenger du til 4 personer:
200 gram rosenkål
50 gram sopp
150 gram bacon
1 sjalottløk
smør til steking
2 egg
1 dl fløte
¼ ts salt
¼ ts pepper
Kok opp vann i en kasserolle, og legg i rosenkål. La dette trekke 3 minutter. Ta rosenkål opp av vannet, og fres disse lett i en panne sammen med sopp skåret i biter eller skiver, baconbiter og finhakket sjalottløk. Bland sammen, og fordel dette i 4 små, ildfaste former som er smurt på forhånd. Du kan også bruke en litt større ildfast form og ha alle ingrediensene i den.
Bland sammen egg, fløte, salt og pepper, og fordel dette over formene.
Rosenkåltimbal steikes i vannbad ved 200 grader i 15 minutter.