Reinsdyrfilét

Reinsdyrfilét med moltedressing. Foto Arne Nohr

Reinsdyrfilét

Reinsdyrfilét er noe av det gjeveste jeg serverer til min familie. Sammen med godt tilbehør som baconsurret rosenkål, moltedressing, poteter og sjysaus er dette et festmåltid.

Dette trenger du til 4 personer:

800 gram ytrefilét av rein

salt

pepper

smør

Slik gjør du:

Jeg anbefaler at kjøttet er romtemperert før det skal steikes. Ha salt og pepper på ytrefiléten (gjerne nykvernet pepper), og steik den på alle sider i en steikepanne slik at den får steikeskorpe. Sett deretter filéten inn i steikeovnen på 200 grader i cirka 5 minutter. Dette avhenger av tykkelsen på filéten. Bruk gjerne steiketermometer slik at du får ønsket kjernetemperatur.

Ha litt vann og/eller kraft i steikepannen og kok den ut etter steikingen. Dette blir en smaksrik og lekker sjy som smaker godt til måltidet.

 

Baconsurret rosenkål

Dette trenger du:

500 gram rosenkål

200 gram bacon

Slik gjør du:

Kok opp lettsaltet vann, og legg i renset rosenkål. Den kan være frisk eller frossen. La rosenkålen trekke slik at den har fin grønn farge og tyggemotstand. Skjær bacon i strimler, og fres dem i steikepanne. Etter at vannet er helt av rosenkålen, tilsettes bacon med det fettet som er i steikepannen. Bland forsiktig sammen før servering.

 

Moltedressing

Dette trenger du:

6 ss rømme

6 ss molter

litt nykvernet pepper

Litt salt hvis du ønsker.

Slik gjør du:

Bland ingrediensene forsiktig sammen før dressingen settes kjølig en stund slik at smaken får satt seg. Pynt gjerne med molter.

Da er det bare å nyte et herlig måltid med reinsdyrfilét, baconsurret rosenkål, moltedressing, sjysaus og poteter. Godt måltid!

Oppskriften er hentet fra boka «Perfekt viltkjøtt».

Du har kanskje også lyst til å lese...