Mjødurtsaft

Mjødurtsaft

Mjødurtsaft

Mjødurtsaft

Mjødurtsaft er synonymt med juli og sommer for meg her i de dype skoger.

Selv om jeg har startet sonderingen etter blåbær og molter, er det ikke til å unngå å se og lukte all mjødurten som blomstrer. Jeg anbefaler at du lager denne saften. Den er enkel å lage, og smaker godt! På svensk kalles mjødurt for “älgört”.  Husk å plukke blomstene  et stykke fra veikanter og områder som kan være sprøytet. Jeg plukker blomstene om morgenen/formiddagen.

Mjødurtsaft

50 mjødurtblomster (Ca 300 gram)

1 1/2 sitron

2 kilo sukker

1 1/2 liter vann

ca 50 gram sitronsyre

Kok opp vann, og tilsett sukker og sitronsyre.  Rør til alt er oppløst. Legg blomstene i en glassbolle, og tilsett sitron skåret i skiver og sukkerblandingen. Sett blandingen kjølig i 2-5 dager. Sil av, og hell innholdet på rene flasker. Saftkonsentratet blandes ut med vann eller Farris (eller lignende) i forholdet 1:6, eller til den konsentrasjonen du ønsker. Mjødurtsaft kan oppbevares en uke i kjøleskap. For å ha tilgang på saft gjennom hele året, anbefaler jeg at du fryser ned konsentrat, og tar opp og tiner etter hvert når du skal nyte safta. Frys gjerne ned i små bokser eller flasker. På denne måten har du alltid frisk og god saft.

Denne smakfulle saften er en deilig sommerdrikk og velkomstdrikk!

Du har kanskje også lyst til å lese...