Foredrag 3: Mat på bålet

Kokegrop. Foto Arne Nohr

Foredrag 3: Mat på bålet

Vi mennesker tiltrekkes av det magiske med bålet. Bålet gir både lys og varme på mørke og kalde dager. Rundt flammene finner vi et samlingspunkt som gir rom for gode samtaler og fellesskap. Det gir også fantastiske muligheter for matlaging både i bålpannen utenfor huset der du bor, eller ved en bålplass ved sjøen eller på fjellet.

Når vi lager mat på bål, går det ikke like raskt som med induksjonskomfyr på kjøkkenet. Vi må hele tiden passe på at bålet holdes vedlike, og at det brenner med en intensitet som gir riktig varme til matlagingen. Før vi fyrer opp, må vi også ha lagt en plan for hvordan gryter, panner, rister eller andre redskaper skal henges eller settes for å nytte varmen best fra flammer eller glør.

Det er en glede å lage mat over bål. Det gir gode smaksopplevelser, mange muligheter og er populært for både store og små. Jeg håper du blir inspirert av dette foredraget til kreativ matlaging og gode stunder ved bålet.

Varighet cirka 45 minutter.  Foredraget ledsages av stemningsfulle bilder.

Ta kontakt for nærmere informasjon: Kirsten Winge, epost: post@kirstenwinge.no Mobilnummer 90779798