Tyttebærsmør

Tyttebær. Foto Arne Nohr

Tyttebærsmør

Tyttebær har etter hvert blitt min favorittbærsort nummer en! Bæra har utrolig mange bruksområder, og er uunnværlig i matlaging med viltkjøtt og storfekjøtt. Tyttebærsmør er herlig tilbehør til stekt og grillet kjøtt. Prøv litt av dette smakfulle smøret sammen med stekt biff eller hel ytre- eller indrefilet. Dette er smaker som passer perfekt sammen.

Utgangspunktet for tyttebærsmør er meierismør.

Dette er ingrediensene du trenger:

100 gram romtemperert smør

1ss tyttebær

1ts sukker

1 ts finhakket frisk timian

1 ts finhakket frisk rosmarin

pepper

Rør sammen tyttebær og sukker, og bland deretter sammen alle ingrediensene. Smak til med pepper, gjerne nykvernet svart pepper. Bruk matpapir eller plastfolie og lag/form en pølse av smøret. Smøret oppbevares kjølig før servering.

Unn deg tyttebærsmør på stekt kjøtt nå som det er tid for å plukke tyttebær! Du kan også bruke tyttebær fra fryseren til å lage smør med tyttebær.

Hvis du vil doble eller mangedoble oppskriften, er det fullt mulig. Dette smøret kan fryses ned og tas opp og tines før bruk.

Ripssmør er også laget med bær, og smaker perfekt til viltkjøtt. Se oppskrift på min hjemmeside: kirstenwinge.no

Oppskrifta er hentet fra min siste bok «Den store høsteboka».

Du har kanskje også lyst til å lese...