Kirstens dessertflatbrød

Kirstens dessertflatbrød. Foto Arne Nohr

Kirstens dessertflatbrød. Foto Arne Nohr

Kirstens dessertflatbrød

Det er alltid hyggelig å bruke det jeg har høstet. I dag er det molter og moltesirup. Sammen med rugmel i dessertflatbrødet går tankene til skogsfinsk innvandring her i de dype skoger.

Dette trenger du:

200 gram hvetemel

100 gram grovt rugmel

1/2 ts salt

3 ss moltesirup

1 ts malt kardemomme

ca 1.6 dl vann

Bland mel, salt og kardemomme, og tilsett moltesirup og vann slik at du får en fast deig.

Sett deigen kjølig i ca 15 minutter, og kjevle deretter deigen slik at flatbrødet blir tynt.  Stikk ut rundinger med et glass eller lignende som har skarp kant.

Stekes på middels varm takke slik at dessertflatbrødene blir sprø etter avkjøling.

Jeg får ca 40 stk av denne oppskriften. Dette avhenger av hvor tynt du kjevler og hvor store rundinger som stikkes ut. Flatbrødet oppbevares i en papirpose eller en boks uten lokk.

Server dessertflatbrød med moltekrem. Husk å legge på moltekremen ved servering, slik at flatbrødet holder seg sprøtt. Dessertflatbrød kan også serveres ved siden av moltekremen.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...