Stor-Elvdals elggryte

Stor-Elvdals elggryte. Foto Esten Borgos

Stor-Elvdals elggryte. Foto Esten Borgos

Stor-Elvdals elggryte

En god gryterett smaker alltid godt. Denne gryta er komponert av Asta Sæthre, mor til Inger Johanne som jeg kjenner godt fra tiden da vi var naboer her i Søre Osen. Jeg var så heldig at jeg fikk bruke denne oppskriften i «Jeg velger meg elg» som ble utgitt i 2003. Tusen takk, Inger Johanne! Gryta er genial og god.

Dette trenger du til 4 personer:

750 gram grytekjøtt av elg

1 løk

smør eller margarin til bruning

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

3 dl vann

2 dl seterrømme

Elgkjøtt skjæres i terninger og brunes sammen med grovhakket løk. Ha i salt og pepper, og spe med vann og rømme. La det småsurre 20-30 minutter. Ønskes en fyldigere saus, kan man ha en jevning av hvetemel.

Denne gryta kan varieres med sopp, paprika eller tomatpuré.

Til middagsmat serveres poteter og grønnsaker til. Som kveldsrett kan den serveres med loff, rundstykker, brød eller kokt ris.

Rørt tyttebær eller tyttebærsyltetøy smaker godt til denne gryta.

Godt måltid!

Du har kanskje også lyst til å lese...