Rullekake med blåbær

Rullekake med blåbær. Foto Arne Nohr

Rullekake med blåbær. Foto Arne Nohr

Rullekake med blåbær

Rullekake er noe av det enkleste og raskeste man kan lage. I dag byr jeg på rullekake med rørte blåbær. Her begynner jeg faktisk med blåbærene.

 

Rørte blåbær

3 dl blåbær

sukker

Ha blåbær i en bolle, og tilsett så mye sukker du ønsker. Visp eller rør  det sammen til du får en fin blanding. Sett de rørte bærene kjølig til de skal has på rullekaka, minst 1/2-1 time slik at konsistensen blir tykkere.

Rullekake

3-4 egg (avhengig av størrelsen på eggene)

1 1/2 dl sukker

1 3/4 dl hvetemel

1 ts bakepulver

Sett steikeovnen på 190 grader. Egg og sukker piskes til en luftig eggedosis. Rør inn hvetemel og bakepulver. Legg bakepapir på en stekeplate, og hell røren på denne. Fordel godt utover, og pass på at kantene blir jevne og rette. Kaken stekes i 10 minutter midt i ovnen.

Hvelv kaken på et sukret matpapir. Ta av bakepapiret i bunnen og smør på rørte blåbær. Rull sammen kaken.

La kaken stå og godgjøre seg og kjøles ned. Skjær kaken i litt tykke skiver. Serveres gjerne med krem. Da er det bare å kose seg og nyte!

 

 

Du har kanskje også lyst til å lese...