Potetvafler

Potetvafler med pålegg, Foto Arne Nohr

Potetvafler

Potetvafler er noe jeg anbefaler deg å prøve. Jeg lager ofte disse i et bålvaffeljern. Det gir en helt spesiell smak på vaflene, og er også en aktivitet for både store og små! Disse er enkle og raske å lage, og er et godt alternativ til annen brødmat. Disse kan nytes sammen med godt pålegg eller som tilbehør til forskjellige retter. Vaflene er også gode med syltetøy og rømme. Denne oppskrifta gir 8 plater med vafler på et båljern.

Jeg lager disse potetvaflene med forskjellige potettyper. Jeg synes at alle gir god smak og god konsistens. Mandelpoteter er selvsagt favoritten, men runde poteter er også godt egnet.

Potetvafler:

4 egg

2.5 dl melk

1.5 dl tjukkmjølk, kefir eller kulturmelk

4 dl hvetemel

1 dl potetmel

1 ts salt

1 ts bakepulver

3 ss smeltet smør

5 middels store poteter

Bland alle ingrediensene til vaffelrøren.

Skrell potetene og riv dem på et grovt rivjern. Klem ut vannet og bland de revne potetene i røren. La røren svelle i 15 minutter. Rør av og til slik at ikke potetene blir misfarget.

Stek potetvaflene ved god varme på vaffeljern, gjerne ute med et bålvaffeljern. Husk å smøre vaffeljernet slik at vaflene ikke sitter fast i jernet.

Da gjenstår bare å si godt måltid.

 

Du har kanskje også lyst til å lese...