Fylt paprika med elg

Fylt paprika. Foto Esten Borgos.

Fylt paprika. Foto Esten Borgos.

Fylt paprika med elg

Nå er det tid for litt lett og fargerik mat, som for eksempel fylt paprika med elg. I og med at jeg har elg som favoritt, velger jeg å bruke det i denne retten. Enkel og god både for liten og stor.

 

Fylt paprika med elg

(4 personer)

 

200 gram malt elgkjøtt

2 dl kokt ris, gjerne naturris

1 finhakket løk

1 hvitløksbåt /fedd hvitløk

1 ts salt

litt pepper

½ ts chilipulver

1 egg

2 dl hakkete hermetiske tomater

smør til steking

 

4 store paprika eller 8 små paprika, gjerne forskjellige farger

2 dl fløte

salt

pepper

basilikum, timian, oregano eller annet ønsket krydder

revet ost på toppen

 

Stek malt elgkjøtt sammen med løk, hvitløk og krydder. Tilsett de øvrige ingrediensene. Skjær toppen av paprikaene, eller del dem på langs. Ta ut frøene og fjern hinnene. Fyll paprikaene med kjøttfyllet. Legg revet ost øverst.

 

Legg/sett paprikaene i en ildfast form. Hell fløte i formen, og tilsett salt, pepper og ønskete krydderurter i fløten. Stekes ved 180 grader i ca. 15 minutter. Serveres med godt brød og eventuelt en salat.

 

Oppskrifta er hentet fra: «Man tager en elg». Der finner du mange fristende oppskrifter med elg! 🙂

Du har kanskje også lyst til å lese...